Hoe componeren je muziek ?

Bach kwam de Columbus van zijn tijd, voor de gehele achtergrond van de muziek vooruitgang. We horen, te implementeren, te maken met de muziek van de dag: de prestaties, het programma op de radio of als ringtones smart phone.

Als onderdeel van onze continue cyclus in die hedendaagse auteurs spreken over hun voorlopers, spreekt over de Baja kwam al twee keer.  Ik denk dat het voor mij,

Bach is componeren van mysterie

composing

net als provocateur, het elimineren van de lijn tussen het wereldlijke als het geestelijke principe; via al zijn werk is zo ‘ n belangrijk iets als “classic”.

Ook was ik voortdurend verbaasd zijn van de wizard en het vermogen om tijd te verspillen, zijn geweldige bevindingen en ontdekkingen. Ik denk dat Bach de Columbus van zijn tijd, voor de hele geschiedenis van de muzikale groei.

We luisteren naar, uit te voeren, in zijn liedjes bijna dagelijks: het concert, een programma op de radio of als ringtones mobiele telefoon.

Met al dat vele niet op de hoogte zijn van niet weten waar deze nummers, maar toch, het element van de nabijheid van Bach structuren van onze tijden, het is vandaag een realiteit.

Bach heeft eigenlijk altijd al geïnteresseerd ben geweest van 2 kanten: voorafgaand aan de pianist en later ook als componeren. Ondanks de eenvoud (en dan bedoel ik momenteel het technologische niveau van virtuositeit), ik geloof dat Bach ‘ s zeer moeilijk te spelen.

Dat is de reden waarom ik nooit begreep precies hoe om dergelijke ingewikkelde (in de geestelijke ruis, een grotere mate van bekwaamheid) punten in de nummers instelling?

De exacte hetzelfde geldt overigens voor Mozart, Scarlatti, Haydn zo goed als alle muziek uit de Barok. Dus, met alle duidelijk goed onderzochte materiaal, in sommige gevallen verlaagd naar 2 of drie bedoelingen, Bach weet te maken van een duidelijke complexe structuur, met zijn micro – en macrokosmos.

Ik ga ervan uit dat deze variabelen zijn Bach Ufo ‘ s is voor mij het proberen te begrijpen van het merkbaar, dat blijft een raadsel.

En wat is de complexiteit?  Eerste, is het noodzakelijk de sanering van de eerlijkheid van de architectuur werkt. Als u meer dan de steken rond (ariose lijnen) en ook strenge ritme is moeilijk vast te stellen dat de eenheid van het weefsel en op exact hetzelfde moment om ze te onthullen, textiel ritme, vergelijking. Bovendien moeten we niet voorbijgaan aan de harmonische ontwikkeling Bach gebracht aan een clavier muziek.

Dus, om u zo goed? Wat?

compose

Het probleem is dat de efficiëntie, de tweede is verbonden met het feit dat in de oorspronkelijke (niet in de versie van Busoni, bijvoorbeeld) zijn niet suggereren tempo, dynamiek en ook karakter.

Aan de ene kant, integraal vrijheid van de uitvoering, maar is, op de verschillende andere kant van het probleem: het is niet nodig om te vergeten, welke instrumenten werden geproduceerd bepaalde opus.

Met de authentieke uitvoering, kunnen we speculeren muziek als Bach en andere componeren van de Barok.

Als we rekening houden met een totaal Uitvoerend problemen, ik heb regelmatig in het oog te springen overmatige gril van de muziek van Bach, of aan de andere kant, dus ontsmet manier waarop en de sensatie van het volledig droge, saaie nummers.

En dit is zo verkeerd, te wijten aan het feit dat Bach ‘ s liedjes zo te leven, sterke, gedurfde, begiftigd met een fijne intellectuele zenuw.

Het blijft in deze mix van eenvoud van de uitvoering alsmede de looptijd van de spirituele ervaring is het van vitaal belang voor de prestaties van zijn muziek.

De belangrijke dingen die ik heb ontdekt voor mezelf in de muziek van Bach, de verticaliteit van de veronderstelling dat gebeurt in aanvulling op gomogennosti.

Zijn muziek is gelijk bij zowel de componeren (harmonische begin) en lineariteit (polyfone begin).

Ik denk dat later Brahms zal zeker blijven om dit te ontwikkelen als de gelijke rechten van de verticale/horizontale. Hoewel dat Bach werkzaam was zeer vruchtbaar in alle genres, ik dacht altijd dat hij een flexibele auteur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *